Statie ITP Cisnadie Sibiu
Pentru a circula în siguranță pe drumurile publice, recomandăm inspectiile tehnice periodice. Echipa noastră efectuează aceste constatări auto cu cea mai mare precizie și atenție pentru siguranța ta.
Facem ITP pentru urmatoarele categorii de vehicule
Asigură-te că îți faci ITP-ul la timp pentru a circula în siguranță și legalitate. Suntem autorizati de catre Registrul Auto Roman (RAR) pentru efectuarea de Inspectii Tehnice Periodice (ITP) pentru tipurile de autovehicule enumerate mai jos. Daca doriti sa faceti verificarea ITP fara stat la coada si timp pierdut, noi suntem solutia ideala!
Autovehicule cu masa totala maxim autorizata de pana la 3500 kg
- Autoturism M1
- Cu tracțiune integrală (4×4) M1,N1,N2
- Autoutilitare cu masa totală maxim autorizată, până la 3,5 tone N1
- Autovehicule în regim de taxi M1
- Auto transport persoane cu mai mult de 9 locuri
- Autovehicule în regim de școală de șoferi
- Remorcă şi rulotă, fără sistem de frânare
- Remorcă, semiremorcă și rulotă, cu sistem de frânare, având masa maximă autorizată până la 3,5 tone inclusiv
- Motorizari: benzina, diesel, hybride
Autovehicule cu masa totala maxim autorizata mai mare de 3500 kg
- Autoutilitare
- Camioane
- Remorcă, semiremorcă şi rulotă, cu sistem de frânare, având masa maximă autorizată peste 3,5 tone
De ce este important sa ai ITP-ul facut la timp
2. Pentru siguranța ta și a celorlalți: Inspectia tehnica periodica asigură că vehiculul tău îndeplinește standardele minime de siguranță și funcționare. Astfel, minimizezi riscul de accidente cauzate de defecțiuni tehnice.
3. Creste valoare de revânzare. Un istoric complet și actualizat al ITP-urilor poate crește valoarea de revânzare a mașinii tale.
4. Pentru performanța optima a masinii tale. Printr-o vizita la statia ITP realizata la timp, pot fi identificate și reparate eventuale probleme ale mașinii înainte să devină serioase.
Tarife Inspectie Tehnica Periodica
Categorie Vehicul
Tarif (Lei cu TVA inclus)
-
Autoturism 150
-
Microbuz, autorulota, automobile utilitare, mixte, specializate, speciale cu masa totala maxima autorizata pana la 3,5 t 180
-
Autovehicul cu masa totala maxima autorizata peste 3.5 t 250
-
Remorca si rulota fara sistem de franare 90
-
Remorca, semiremorca si rulota cu sistem de franare avand masa maxima autorizata pana la 3.5 t inclusiv 180
-
Remorca, semiremorca si rulota cu sistem de franare avand masa maxima autorizata peste 3.5 t 250
-
Taxi /scoala de soferi pana la 3.5 t 90
SERVICE-UL AUTO XCentrum VINE ÎN ÎNTÂMPINAREA CLIENȚILOR SĂI CU O OFERTĂ SPECIALĂ: PENTRU FIECARE 4 INSPECȚII TEHNICE PERIODICE (ITP) ACHIZIȚIONATE, V-O OFERIM PE A 5-A GRATUIT!
Programari ITP la XCentrum
Pentru programari ITP ne puteti contacta la numarul de telefon: +0772 043 775, pe adresa de e-mail: office@xcentrum.ro sau folosind formularul de mai jos.
Acte necesare pentru ITP
Pentru efectuarea inspectiei trebuie sa va prezentati la statie ITP cu urmatoarele documente:
2. Certificatul de inmatriculare (TALON)
3. Certificatul de agreere, numai in cazul autoturismelor TAXI si/sau SCOALA
4. Buletinul persoanei care prezinta un vehicul la ITP
Statie ITP Cisnadie Sibiu
Legislatie despre ITP
În conformitate cu art. III al Legii nr. 260/2017, prevederile art. 2 alin. (3) lit. b) şi art. 2 alin. (31), astfel cum au fost modificate prin lege, se aplică de la 1 ianuarie 2018; prevederile respective se referă la periodicitatea de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP) la autoturisme (autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune):
- Pentru autoturismele cu vechimea de cel puţin 12 ani, intervalul de efectuare a ITP se reduce de la 2 ani la 1 an (cu excepţia vehiculelor de interes istoric);
- Pentru autoturismele noi, intervalul de efectuare a ITP creşte de la 2 ani la 3 ani;
- Pentru autoturismele în circulaţie, data următoarei inspecţii tehnice periodice menţionate pe anexa la certificatul de înmatriculare al vehiculului rămâne valabilă.
Blog
Ghidul unei experiente sigure si eficiente la volan
Masina este mai mult decat un mijloc de transport. Aceasta reprezinta o responsabilitate serioasa pentru fiecare dintre noi si detine o importanta majora in viata de zi cu zi. In
Cum sa faci fata traficului din orasul tau
Traficul rutier poate sa ne dea adesea batai de cap. La fiecare calatorie putem intampina diferite provocari, de la blocaje si drumuri aglomerate, la conditii meteo problematice si soferi dificili.
Secretele intretinerii unei masini
Ritmul vietii este din ce in ce mai alert, iar mobilitatea rapida si eficienta a devenit o necesitate. Asadar, masinile au ajuns sa fie tot mai importante in vietile noastre.
Detectarea si remedierea problemelor auto
Fie ca suntem soferi experimentati sau soferi incepatori, e important sa intelegem diferitele probleme care pot aparea la o masina. Automobilele sunt complexe, iar in timp pot aparea diverse probleme
Cum sa reactionezi in urma unui accident rutier
In fiecare zi, milioane de oameni se afla la volanul unei masini, ceea ce face ca accidentele rutiere sa poata aparea in orice moment. Consecintele acestor accidente pot fi devastatoare
Cum sa iti mentii masina nou-nouta dupa achizitionare
Achizitionarea unei masini reprezinta adesea un moment semnificativ in viata unei persoane sau a unei familii. Acest act implica o investitie considerabila, indiferent daca e vorba de o masina noua